Eerste consult

Intake bij de tandarts
Kennismaking en anamnese

Tijdens uw eerste afspraak wordt u verwelkomd door uw tandarts. De tandarts neemt vervolgens de tijd om uw medische voorgeschiedenis met u door te nemen middels een uitgebreide gezondheidsvragenlijst. Hierbij komen ook specifieke gebitsgerelateerde vragen aan bod, zoals eventuele eerdere tandheelkundige behandelingen, actuele klachten of gebitsproblemen.

Vervolgens voert de tandarts een grondig onderzoek van uw mondholte uit. Dit omvat een inspectie op cariës (gaatjes), tandvleesontsteking en andere mogelijke afwijkingen.

Röntgenfoto’s
Na het mondonderzoek worden er röntgenfoto’s gemaakt van uw gebit. Deze foto’s geven de tandarts een gedetailleerd beeld van de conditie van uw tanden en kiezen, ook tussenin. De frequentie van röntgenfoto’s is afhankelijk van uw individuele situatie, doorgaans om de twee jaar.

Daarnaast wordt er een panoramische röntgenfoto (OPG) gemaakt. Deze foto geeft een ​​overzichtsbeeld van uw gehele gebit en kaken, inclusief de kaakstructuur. De OPG wordt doorgaans elke vijf jaar vernieuwd, tenzij er specifieke indicaties zijn voor vaker vervaardiging.

Bespreking en begroting
Na afloop van het onderzoek en het bestuderen van de röntgenfoto’s, bespreekt de tandarts de bevindingen met u. De tandarts stelt, indien nodig, een behandelplan op maat op en licht de te verwachten behandelingen toe. U ontvangt na afloop van het consult een vrijblijvende begroting van de geplande behandelingen.