Kunstgebit

Heeft u op dit moment problemen met uw kunstgebit, dan kunt altijd bij ons terecht!

Een kunstgebit, ook wel prothese genoemd, is een waardevol hulpmiddel om uw glimlach te herstellen en uw kauwvermogen te optimaliseren wanneer tanden om diverse redenen verloren zijn gegaan.

Er bestaan twee typen kunstgebitten:
-Volledige prothesen: Deze prothesen worden toegepast wanneer alle tanden in een kaak ontbreken.
-Partiële prothesen: Indien er nog gezonde tanden aanwezig zijn, biedt een partiële prothese een oplossing om ontbrekende tanden te vervangen.

Materialen en vervaardigingsproces:

De meeste kunstgebitten worden gemaakt van acrylhars, een sterk en duurzaam materiaal dat qua kleur en textuur overeenkomt met tandvlees. De tanden op het kunstgebit kunnen van verschillende materialen worden vervaardigd, zoals acryl, porselein of composiethars.

Het verkrijgen van een kunstgebit omvat doorgaans meerdere bezoeken aan de tandarts. Tijdens het eerste consult worden afdrukken van uw kaak gemaakt en worden de gewenste kleur en vorm van uw tanden bepaald. Op basis hiervan wordt een tijdelijk kunstgebit vervaardigd om te passen en de kaak te laten genezen. Nadien volgen verdere afspraken voor eventuele aanpassingen en de plaatsing van het definitieve kunstgebit.

Onderhoud en nazorg:

Goed onderhoud van uw kunstgebit is belangrijk voor een optimale mondgezondheid en een lange levensduur van uw prothese.
Dit omvat:
-Regelmatige reiniging met een speciale prothesereiniger.
-Poetsen van het tandvlees en de tong om bacteriën te verwijderen.
-Regelmatige controles bij de tandarts voor eventuele aanpassingen of correcties.

Het wennen aan een kunstgebit kan in het begin wat tijd in beslag nemen. Sommige patiënten ervaren in de eerste weken wat ongemak met eten en spreken. Door geduld, oefening en de juiste begeleiding past u zich geleidelijk aan uw nieuwe prothese aan en geniet u optimaal comfort en functionaliteit.

Ervaar onze professionele zorg en expertise

Onze tandartsen staan voor u klaar om u te voorzien van een passend kunstgebit, gepersonaliseerd advies en ondersteuning tijdens het gehele proces. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend consult. We helpen u graag om uw glimlach en kauwvermogen te herstellen met een comfortabel en goed functionerend kunstgebit.