Over kliniek

Wij, Kliniek Amsterdamse Tandartsen, helpen de inwoners van Amsterdam en omstreken al bijna 100 jaar met de verzorging van hun gebit en tandheelkunde.

Onze kliniek voor tandheelkunde bestaat al sinds 1928 en is begonnen als een Vereniging Coöperatieve Tandartsen Amsterdam en was sinds 1930 gevestigd aan de 2e van der Helststraat 36-1, in het midden van de Amsterdamse wijk de Pijp, beslaat twee oorspronkelijke woonpanden op de eerste verdieping met het mooie uitzicht op het Van Der Helstplein. Vanaf 18 november 2013 zijn wij gevestigd op de Wielingenstraat 30C tegenover de zijkant van de Rai.

De Vereniging Coöperatieve Tandartsen Amsterdam is van oorsprong opgericht om tegemoet te komen aan de vernieuwde situatie die was ontstaan na de invoering van het zorgstelsel in Nederland. Er ontstond een groep mensen die te veel verdienden om in aanmerking te komen voor het Ziekenfonds en te weinig geld hadden om zich een particuliere verzekering te kunnen veroorloven. Deze groep mensen konden toen tegen een jaarlijkse contributie geholpen worden door de Vereniging Coöperatieve Tandartsen Amsterdam. Met deze jaarlijkse contributie kregen zij recht op de nodige tandheelkundige zorg.

Later vormden de toen werkende tandartsen een maatschap en ging de Vereniging Coöperatieve Tandartsen Amsterdam voortaan door het leven als Kliniek Amsterdamse Tandartsen.