Praktijk

Welkom bij Kliniek Amsterdamse Tandartsen, waar wij graag voor u klaarstaan om u te helpen met het verzorgen uw gebit.

Onze kliniek voor tandheelkunde bestaat sinds 1928, waarbij we begonnen als een Vereniging Coöperatieve Tandartsen Amsterdam.
Vanaf 1930 waren we gevestigd aan de 2e van der Helststraat 36-1, te midden van de Amsterdamse wijk de Pijp.

Sinds 18 november 2013 zijn wij gevestigd op de Wielingenstraat 30C tegenover zijkant van de Rai.

Onze historie:
De vereniging Coöperatieve Tandartsen Amsterdam, is ontstaan om tegemoet te komen aan de vernieuwde situatie die was ontstaan na de invoering van het zorgstelsel in Nederland.
Er was een groep mensen die teveel geld verdienden om in aanmerking te komen voor het Ziekenfonds, maar te weinig geld hadden om zich een particuliere verzekering te kunnen veroorloven.

De oprichting van de Vereniging Coöperatieve Tandartsen Amsterdam was een reactie op de gewijzigde omstandigheden na de invoering van het Nederlandse zorgstelsel. Een groep mensen ontstond die te veel verdienden om in aanmerking te komen voor het Ziekenfonds, maar te weinig financiële middelen hadden om zich een particuliere verzekering te veroorloven. Deze groep kon tegen een jaarlijkse contributie worden bijgestaan door de Vereniging Coöperatieve Tandartsen Amsterdam, waarmee zij toegang kregen tot noodzakelijke tandheelkundige zorg.

In een latere fase transformeerden de toenmalige werkende tandartsen tot een maatschap, waarbij de Vereniging Coöperatieve Tandartsen Amsterdam verderging onder de naam Kliniek Amsterdamse Tandartsen.